Een bedrijfsauto verzekeren? Gebruik dit handige stappenplan

Heeft u een bedrijfsauto en wilt u deze bedrijfsauto verzekeren? Dan is het niet onverstandig om hier even goed bij stil te staan. Net als bij verzekeringen van personenauto’s het geval is zal u namelijk een aantal keuzes moeten maken met betrekking tot dekking, aanvullende verzekeringen en het eigen risico bedrag. De beste manier om uw bedrijfsauto te verzekeren is door stapsgewijs te bepalen wat u nodig heeft en vervolgens een vergelijking uit te voeren. Het onderstaande stappenplan helpt u bij het vinden van de beste regeling.

Stap 1: uw bedrijfsauto verzekeren en de beste dekking kiezen

Een eerste punt dat u in overweging moet nemen als u uw bedrijfsauto verzekeren gaat is welke dekking u wilt hebben. En in het geval van bedrijfsauto’s zal dit niet alleen door de leeftijd van het voertuig worden bepaald, maar ook door hoe sterk u (financieel) afhankelijk bent van de bedrijfsauto. We hebben hier de opties voor u op een rijtje gezet zodat u zelf kunt bepalen op welke manier u uw bedrijfsauto verzekeren wilt.1. Verzekeren met een WA verzekering

U kunt uw bedrijfsauto verzekeren met een WA verzekering en dit is wat u minimaal verplicht bent af te sluiten. Of dit voor een bedrijfsauto een goede keuze is, dat is een tweede. U bent namelijk enkel verzekerd voor de schade die u bij anderen heeft aangericht en schade aan uw eigen auto wordt niet uitgekeerd. Bent u sterk afhankelijk van uw bedrijfsauto, dan is een WA verzekering af te raden. Als u uw bedrijfsauto weinig gebruikt, deze is ouder dan 10 jaar en heeft een lage dagwaarde, dan kan een WA verzekering u mogelijk wel geld besparen.2. Verzekeren met een beperkt casco verzekering

Een tweede optie die u heeft is een beperkt casco verzekering. Uw bedrijfsauto verzekeren via deze regeling is een goed idee als deze 6 tot en met 10 jaar oud is en als u hem regelmatig gebruikt. U bent dan niet alleen meer verzekerd voor schade aan anderen, maar door uw bedrijfsauto te verzekeren met een beperkt casco verzekering wordt schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, een natuurramp, slechte weersomstandigheden, een aanrijding met een dier of een steentje op de ruit wel vergoed. De beperkt casco verzekering is een goede manier om geld te besparen, want u krijgt een vrij uitgebreide dekking voor een gemiddelde prijs.3. Verzekeren met een allrisk verzekering

De meeste startende ondernemers besluiten echter hun bedrijfsauto te verzekeren met een allrisk verzekering. Dat is in gevallen dat de bedrijfsauto voor een inkomen zorgt de beste optie. Ook als u er veel in rijdt en als er andere mensen uit uw bedrijf in rijden is dit een goed idee. Met een allrisk verzekering bent u overal voor verzekerd, ook schade als gevolg van vandalisme en aan uw eigen bedrijfsauto als u een aanrijding heeft veroorzaakt. Gaat u uw bedrijfsauto allrisk verzekeren dan kunt u er met een gerust hart in rijden, zaken mee doen en dat zonder u zorgen te maken over schade en het vergoeden ervan.

Stap 2: wilt u een aanvullende verzekering afsluiten?

Allereerst zal u uw bedrijfsauto dus verzekeren met één van de bovengenoemde basisopties. Deze bepalen de dekking die u ontvangt, maar deze dekking kan ook worden uitgebreid. Daarvoor worden u aanvullende verzekeringen aangeboden. Wilt u een bestelwagen als bedrijfsauto verzekeren, dan kunt u bijvoorbeeld de eigen vervoer verzekering uitkiezen. Daarmee zijn de spullen die u met uw bestelauto vervoert ook verzekerd. Andere opties zijn een schade- en/of ongevallen verzekering voor inzittenden en een rechts- of verhaalbijstandsverzekering. Deze aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht, maar ze zijn soms wel handig. Door deze toe te voegen als u uw bedrijfsauto verzekeren gaat stelt u deze exact samen voor uw behoeften.

Stap 3: voer een eigen risico bedrag in

Voordat u overgaat op het uitvoeren van uw vergelijking moet u nog bepalen wat u als eigen risicobedrag in wilt vullen. U kijkt dan naar de bijdrage die u wilt en kunt leveren als u een claim indient en deze komt dus voort uit de hoeveelheid geld u achter de hand heeft. Het mooie van het invullen van het no claim bedrag is dat u er de hoogte van de premie mee kunt beïnvloeden. Door bijvoorbeeld een hoger eigen risico bedrag in te vullen gaat de premie naar beneden. U moet er dan wel zeker van zijn dat u het geld dat u heeft ingevuld bij de hand heeft. U kunt ook besluiten om het eigen risico bedrag te verlagen. De premie gaat dan omhoog, maar als u een claim moet indienen betaalt u minder bij. Deze keuze is aan u, maar het is dus wel goed om er even bij stil te staan als u uw bedrijfsauto verzekeren wilt.

Stap 4: een vergelijkingssite uitkiezen

Nu is het tijd voor het uitkiezen van uw vergelijkingssite. U heeft dan een betrouwbare vergelijkingssite nodig die u de resultaten objectief presenteert. De vergelijkingssite moet dan ook aan een aantal voorwaarden voldoen:● Kies voor een onafhankelijke vergelijkingssite om uw bedrijfsauto te verzekeren. Deze informatie wordt als het goed is duidelijk aangegeven op de website, maar bij twijfel kiest u voor een website met een keurmerk.● Een goede dekking is ook belangrijk. Kies dis een website of meerdere websites uit waarmee u het aanbod van alle verzekeraars kunt zien.● De snelste manier om een vergelijking uit te voeren en uw bedrijfsauto te verzekeren is door de filters nauwkeurig in te vullen. Kies de vergelijkingssite daarom ook uit op de filters die ze aanbieden, zodat u alleen relevante resultaten met elkaar kunt vergelijken.

Stap 5: vergelijken, uitkiezen en uw bedrijfsauto verzekeren

U vult de filters nauwkeurig in, u bekijkt de resultaten en u vergelijkt deze op prijs en inhoud. Het doorlezen van recensies over verzekeraars vertelt u dan meer over de dienstverlening en klantvriendelijkheid die u ontvangt. Deze informatie tezamen helpt u bij het maken van een weloverwogen beslissing en u kunt uw bedrijfsauto verzekeren exact zoals u dat wilt. Uw bedrijfsautoverzekering afsluiten doet u vervolgens gemakkelijk via de vergelijkingssite.