Wat is linkbuilding?

Goede linkbuilding, de juiste keywords, unieke content en een leuk idee. Meer heb je bijna niet nodig om een leuke online shop uit de grond te stampen. Maar uiteraard heb je natuurlijk ook wel wat kennis nodig over deze zaken. Wanneer je met deze zaken geen ervaring hebt en er totaal geen kennis over hebt, dan kan je misschien overwegen om met iemand te gaan samenwerken die er wel iets van kent. 

Alles weten over linkbuilding 

Als je wil gaan starten met een online shop of website, dan moet je alles weten over linkbuilding, wat is linkbuilding, hoe pas je het toe en wat heeft het voor effect? Het antwoord op de eerste vraag is al meteen erg eenvoudig en snel te geven. Linkbuilding is het plaatsen van links op externe pagina’s om jouw webshop hoger te doen scoren in Google. Hoe meer links Google van jou kan terugvinden, hoe beter de zoekmachine dat vindt. Elke link wordt namelijk beschouwt als een hit naar jouw website en daardoor zal Google jou dus ook hoog gaan aanbevelen. Dat is het antwoord op de eerste vraag wat is linkbuilding.

Hoe je het toepast, daar zijn verschillende methodes voor. Belangrijk is om een goede linkbuilding strategie uit te dokteren, alleen of met hulp. Hoe beter je strategie is, hoe meer je kans je maakt om goed te scoren. Werk zeker en vast met zoveel mogelijk bedrijven samen en probeer ervoor te zorgen dat de link naar jouw webshop op zoveel mogelijk plaatsen te vinden is. Het effect van goede linkbuilding is simpelweg dat je meer bezoekers/kopers zal krijgen op jouw website. Dit, omdat je hoger gaat scoren in Google en mensen dus automatisch sneller bij jou uitkomen. 

Linkbuilding uitbesteden? 

Een goede linkbuilding strategie uitdokteren, het is niet aan iedereen besteed. Ken je er echt niets van, dan kan je proberen om te gaan samenwerken met iemand die er wel iets van kent en dus linkbuilding gaan uitbesteden. Wil je toch liever de controle zelf houden, dan kan dat ook. Doe genoeg opzoekwerk als je twijfels hebt of toch niet zeker bent van je stuk. Linkbuilding uitbesteden kost dan wel wat geld, maar je weet natuurlijk ook wel dat het de investering waard zal zijn. 

Marketingbureaus 

Kies je er toch voor om linkbuilding te gaan uitbesteden? Prima! Er zijn tal van marketingbureaus die jou kunnen helpen en je kan daar zo ver in gaan als je zelf wilt. Je kan ervoor kiezen om door een bureau, zoals seeders.be,  gewoon op weg gezet te worden met de linkbuilding strategie, maar evengoed kan je alles gewoon uit handen geven aan hen. Zij regelen dan alles voor jou, zodat jij je kan toespitsen op andere dingen van jouw website! Totaal geen idee hoe je aan linkbuilding uitbesteden moet gaan beginnen? Vraag wat rond naar meningen bij kennissen, vrienden en familie. Zoek wat rond op internet en ga op zoek naar bedrijven met goede reviews. Daarna kan je vrijblijvend informatie opvragen en zelfs een offerte. Zo heb jij op voorhand toch een idee van wat dat hele boeltje jou gaat kosten!