Zorg dat je onderneming online eenvoudig te vinden is

Vandaag de dag gebeurt alle reclame en marketing van een onderneming via het internet. Wanneer je zelf met het idee speelt om een eigen zaak te starten, is het dus enorm belangrijk om voldoende reclame te maken op verschillende manieren. De klassieke folders en affiches zijn tegenwoordig vaak niet meer winstgevend. Het geld dat je erin steekt om ze te laten drukken en te laten rondbrengen, is niet evenredig met het aantal klanten dat je daardoor zal krijgen. Mensen zoeken nu eenmaal snel iets op het internet wanneer ze een bepaalde dienst of bedrijf nodig hebben. Goede vindbaarheid online is dus essentieel om je bedrijf te laten groeien.

Optimaliseer je website

Een van de belangrijkste elementen waar je rekening mee moet houden wanneer je online een website wil laten maken, is zoekmachine optimalisatie. De Nederlandse term zegt je misschien niet zoveel aangezien de Engelse veel bekender is, namelijk Search Engine Optimization of kortweg SEO. 

Het idee van zoekmachine optimalisatie is redelijk eenvoudig. Het zorgt er aan de hand van verschillende factoren voor dat je website zo hoog mogelijk wordt geplaatst in zoekmachines. Wanneer je zelf iets opzoekt op het internet ga je zelden naar de tweede pagina met zoekresultaten. Daarom is het belangrijk om zeker op de eerste pagina terecht te komen met jouw website én liefst zo hoog mogelijk. Op die manier heeft je website veel meer kans om aangeklikt te worden tijdens een zoekopdracht van een surfer. Wanneer je zelf niet veel kennis hebt hierover, kan je een marketingbureau inschakelen. Ben je in Antwerpen gesitueerd? Zoek op het internet naar online marketing en je vindt verschillende bureaus in de buurt die je kunnen helpen. 

Enkele belangrijke factoren

Zoals gezegd, is zoekmachine optimalisatie een geheel van verschillende factoren. Een van deze factoren is het gebruik van de juiste kernwoorden. Belangrijk hierbij is dat je kernwoorden gebruikt die niet te algemeen zijn omdat de kans dan bestaat dat er heel wat andere websites boven jou bij de zoekresultaten terechtkomen. Te specifieke kernwoorden zorgen er dan weer voor dat mensen deze niet zullen gebruiken bij hun zoektocht.

Een tweede aspect is linkbuilding. Dit betekent dat er op een andere website een link wordt geplaatst naar jouw website. Zo komen mensen via een omweg misschien toch nog op jouw website terecht. Handige sites hiervoor zijn natuurlijke sociale media waarbij advertenties geplaatst worden naar externe websites. Vaak zorgt dit ook voor een extra gevoel van geloofwaardigheid. Websites die op socialemediakanalen worden geadverteerd, worden vaak door surfers als veilig beschouwd. Hebben sommige van je partners of vrienden een website? Vraag of zij een link willen plaatsen naar jouw website en doe hetzelfde voor hen. 

Dit zijn slechts twee factoren die belangrijk zijn bij zoekmachine optimalisatie. Doe de test bij jezelf: vul online marketing Antwerpen in op een zoekmachine en kijk of je verder zoekt op de tweede pagina. Is dit niet het geval? Dan is het belang van zoekmachine optimalisatie hierbij bevestigd.